Latkes – kartoffelpandekager

 

 

Latkes serveres normalt i en sød version. Denne er lavet om så den kan spises til aftensmad el. Frokost

 

5-6 bagekartofler

2  æg 

Et stort løg

Salt og peber

Evt. frisk koriander

Lidt rasp eller hvedemel (kan bruges glutenfri rasp/mel)

5-6 store bagekartofler skrælles og rives. De revne kartofler lægges  i en skål med iskoldt vand i en halv times tid.

 

 

Kartoflerne lægges op i et rent viskestykke og presses, så al væden løber fra.

I en skål blandes nu et par æg i kartoffelmassen, et stort løg rives og blandes i. Det hele krydres med salt og peber og hvis man kan lide det – klippes frisk koriander i. Der blandes en lille smule rasp eller hvedemel i kartoffel/løg/korianderblandningen, så den samles.

Ovnen varmes op til 165 gr. (varmluft) Kartoffelblandingen formes til små flade kager, som sættes på bagepapir og sprayes med lidt olie.

Kartoffel kagerne bager i ca. 40-45 grader. Til de er sprøde, gennembagte og gyldne.

 

De kan som tilbehør til en hovedret. Eller med salater til.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this