Challah – flettede brød

 

1 kg. øko hvedemel 

2 pk. gær (gerne øko)

1 spsk. salt

3 spsk. sukker el  honning

4 dl. fingervarmt vand

1 dl. planteolie (f.eks. rasp el. solsikke)

Pensles med æg, (eller evt. plantemælk) og drys med birkes.  

 

 

Bland ingredienserne til brødet. Vand og gær først. Derefter de andre ingredienser. Mix dejen med en håndmixer med dejkroge eller ælt i hånden. Hæves ca. 1 time et lunt sted. Skal hæve godt op.

Del dejen i to dele. Og hver af de to dele i 3 dejpølser. Dvs. 6 i alt. Flet de to brød, ved at samle de tre dejpølser i toppen og lave en fletning. Saml ligeledes i bunden så det ser pænt ud. 

Sæt de to flettede brød på en bageplade og bag ca, 45 min ved 200 grader. Hold godt øje med brødene. Når de er let brune og lækre er de færdige. Sæt dem over på en bagerist og lad køle af. 

Nb.

 

For glutenfri version anvend da glutenfri mel. F.eks havre eller andet. Brødet vil da få en anden smag, end den traditionelle hvedesmag. Og skal evt. hæve lidt længere.

 

 

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this