Fyldte hvidkålsruller(vegetarisk version)

 

Denne ret er meget udbredt på Balkan og er ikke mindre end et fantastisk resultat af kærlighedsforholdet til hvidkål. Du kan selv være kreativ med fyld; kød, fisk samt andre grøntsager og urter kan sagtens komme i, alt efter ønske og behov! Nedenfor en vegetarisk variant af denne ret.

 

 

 

 

Du skal bruge:

 

1 Hvidkål

2 Hvidløg

2 Løg

250 g Ris (hvide el. brune)

2 Gulerødder

1 bundt frisk Persille

Eddike

 

Tilberedning:

 

Skær knasten af hvidkålshovedet af (bunden), løsn de største og yderste blade, og kog dem til de er bløde. Sæt herefter hvidkålsbladene i en dyb tallerken, overhældt med eddike. Kog ris, riv gulerødder, hak persille, løg og hvidløg, der svitses på pande med den kogte ris. Tilsæt salt, peber, evt. paprika og chili. Brug herefter hvidkålsbladene til at rulle rismassen ind i. Placer 1-2 skefulde midt på bladet og rul herefter hvidkålene rundt om massen. (Alternativt kan denne teknik findes på YouTube.) Placer nu rullerne i ovnfast fad eller stegeso, og bag i ovnen på 200 grader i 30-40 minutter.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this