Aloe Vera

 


Engelske navne: Aloe, aloe vera
Botanisk navn: Aloe barbadensis Mill, Aloe vera Linn.
Familie: Liliaceae

 

Beskrivelse
Aloe vera plantens egenskaber har været kendt i tusindvis af år, og moderne forskning afslører, at de fine aktive indholdsstoffer kan anvendes til meget andet end at lindre en skoldet finger. 

Der er især en gruppe af polysakkarider, der har vakt forskernes interesse. Acemannan kaldes de, og der er i dag fundet en stribe af vigtige terapeutiske virkninger. Det gælder den sårheling, vi kender så godt, når vi tager kølende gel på huden, men også immunforsvaret generelt får hjælp. Det begynder allerede i mundhulen, fortsætter ned i mavesækken og videre ned i de lange tarme, hvor store dele af immunforsvaret påbegynder sit arbejde. Derfor ved man nu, at Aloe vera gelen kan have en effekt på vidt forskellige typer af sygdomme.

 


Aloes mange virkninger
Når Aloe virker på så mange områder på én gang skyldes det gelens evne til at påvirke det grundlæggende immunsystem. Ved at regulere de mange immunkomponenter kan man fjerne en af de vigtigste faktorer, der er medårsag til at skabe sygdom, nemlig inflammationen. Og inden da at stimulere immunsystemet, så fremmede bakterier, svampe og vira ikke når at sprede sig.

 

En inflammation er kendetegnet ved, at vævet er irriteret, ofte rødt og varmt, og det afgiver smerte. Det er kroppens forsøg på dels at beskytte området – man får mindre lyst til at belaste det pågældende område – dels et forsøg på at rydde op i de substanser, der forstyrrer. Det kan være frie iltradikaler, der generer cellerne, og det kan være dele af immunsystemet, som i sin ihærdighed gør mere skade end gavn.

 

I processen kan der, afhængig af hvilke organsystemer og kropsdele der er blevet ”ramt”, opstå helt forskellige typer af sygdomme.

 

Indholdsstoffer
Polysakkarider (glucomanna, acemannan), garvesyrer, steroider, organiske syrer, glucoronsyrer, enzymer, A-B- C- E-vitamin, calciumoxclat, aminosyrer, saponiner, klor, sulfat, jern, calcium, kobber, natrium, kalium, mangan, zink.
Indholdet af aktive stoffer kræver, at man er meget omhyggelig med høst og produktion.

 

Egenskaber

Aloe vera har været kendt i mange år for dens helende egenskaber på huden, ved fx brandsår, solskoldning m.m.

Hjælper med at regulere blodsukker og kolesterol

Effektiv ved små forbrændinger, solskoldninger, øm hud, blå mærker m.m.

Har en kølende og beroligende effekt

Mindsker rynker og øger hudens elasticitet

Antibakteriel

Antiinflammatorisk

Hjælper med at øge blodcirkulationen

Styrker immunforsvaret

Styrker slimhinderne i mavesækken og tarmene

Mavesækken falder til ro med Aloe vera, da gelen virker regulerende på pH-værdien. Virker derfor på sure opstød, for meget mavesyre og irritation efter for stærk mad

Hjælper mod for meget mavesyre

Polysakkariderne i aloe vera kan hjælpe med at normalisere den naturlige fordøjelse og virke både ved forstoppelse, og diarré

Den naturlige mikroflora bliver styrket, så svampe og parasitter får mindre spillerum i de lange tarme. Kan derfor være en støtteterapi mod candida svampens formering og mod de forskellige katartilstande, fx irriteret tyktarm, colitis ulcerosa og ”utæt tarm”

Har en antioxidant effekt

Flere studier viser, at Aloe vera også kan sænke et forhøjet blodsukker, og kan derfor være en god støtteterapi ved diabetes

Studier viser også at aloe vera kan være gavnlig ved astma

Øger optageligheden af en række vitaminer

 

Evt. dosering
Kig på det enkelte produkt.

 

Kombinationsforslag
Der findes mange forskellige aloe vera præparater, bl.a. drikke aloe vera og kapsler. Vær opmærksom på kvaliteten af produktet, da det er vigtigt at kigge på hvor planten er dyrket og hvordan produktet er blevet fremstillet.

 

Monografi er skrevet af Emma Keita

Kilde: sund-forskning.dk

 

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this