Europa – aftensmad – vegansk – børnevenlig

Rika’s børnevenlige veganske svenske pølseret

 

 

Det skal du bruge:
3 finthakkede løg (tilsæt gerne flere løg efter smag)
40 gr. Vegetabilsk margarine
10 stk sojapølser
2-3 tsk. Paprika
Evt lidt fintsnittet frisk rød chili uden kerner

(pas på retten ikke bliver for stærk – især hvis den serveres for børn)
Evt 4 finthakkede fed hvidløg (kan udelades)
1- 1 1/2 lille dåse tomatpuré (100-140 g.)
3 dl. fx havremælk, du kan også bruge sojamælk

(bemærk sojamælk har en tendes til at skille når den blandes med andre indgredienser)
salt og peber
1 dl. sojafløde (hvis det ønskes)
1 kg. Kogte, kolde og skiveskårede pillekartofler
purløg til pynt

 

 

Sådan gør du:

  • Svits løgene til de er gyldne på høj varme (undgå at branke løgene)
  • Skær sojapølserne i skiver og svits dem sammen med løgene
  • Tilsæt paprika og bland sammen med løg og sojapølser
  • Skru ned for varmen
  • Tilsæt kartofler, havremælk, tomatpuré, salt, peber, evt lidt frisk chili
  • Bland alle ingredienser godt sammen
  • Lad retten simre i ca 15 min på lav varme, indtil retten er jævnet.

 

Tip:
Alternativt kan du lave kartoffelmos til retten (i stedet for skiveskårede kartofler i retten). Prøv fx at kombinere alm kartofler med søde kartofler – det giver mosen en sødme som børn elsker.

Kog kartofler i tern sammen med fx øko grøntsagsboulion – hæld vandet fra efter når kartoflerne er kogt, gem lidt vand (tilsæt vandet sammen med lidt vegetabilsk margarine og mix sammen på lav hastighed med håndmixer). Sørg for at mosen bliver cremet og lidt tyk.

Hvis du vælger at lave kartoffelmos til retten så tilsæt fx snittet rød peberfrugt i retten på panden – rød peber har en mild og sød smag som er meget børnevenlig.

Brug fantasien med retten – du kan variere den på mange måder og den er altid et hit hos de fleste børn.

Retten smager også godt næste dag.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this